Hlavní obsah

Policistu obžalovali z obecného ohrožení kvůli nehodě s tramvají

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Státní zástupce obžaloval z obecného ohrožení řidiče policejního auta, které se loni v Praze střetlo s tramvají. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek uvedla mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Při nehodě se zranili tři lidé.

Foto: policejnidenik.cz

Havarované policejní auto v Praze

Článek

„Obžaloba pro trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti byla podaná koncem srpna k Obvodnímu soudu pro Prahu 2. Za uvedený trestný čin mu hrozí šest měsíců až pět let odnětí svobody a zákaz činnosti,“ sdělila Zenklová. Podrobnosti k případu ani příčiny nehody nechtěla specifikovat.

Muž u policie stále pracuje. „Zmíněný policista, který byl přímým účastníkem nehody služebního vozidla s tramvají v Olšanské ulici, zůstává nadále ve výkonu služby,“ sdělila mluvčí policie Andrea Zoulová.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní auto se střetlo s tramvají Video: Novinky

Nehoda se stala 17. října na Olšanské ulici. Hlídka nemířila k žádnému zásahu a nepoužívala maják. Policista nedal přednost tramvaji a střetl se s ní. Oba muži zákona a chodec, který se pohyboval v okolí kolize, skončili v nemocnici. Utrpěli lehké až středně těžké poranění. Škoda byla vyčíslena na několik miliónů korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám