Hlavní obsah

Mladík chtěl vypálit vosí hnízdo, zapálil sám sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Ves

Na popáleninovém centru skončil ve středu dvaadvacetiletý zaměstnanec obecního úřadu v České Vsi na Jesenicku, který se pokusil vypálit vosí hnízdo. Mladík k tomu použil benzín, výpary se však vzňaly a při útěku muž navíc zakopl o kanystr. Chytilo na něm oblečení, uhasili ho jeho kolegové. Úraz prověřují policisté, řekl policejní mluvčí Josef Bednařík.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se stalo před 10. hod. v Holanově ulici.

„Dvaadvacetiletý zaměstnanec obecního úřadu při sečení trávy narazil na vosí hnízdo, které chtěl za pomoci benzínu vypálit. Muž hnízdo polil benzínem a kanystr postavil asi dva metry od místa. Při zapálení došlo k prudkému vznícení benzínových výparů, kdy muž ustoupil a zakopl o odložený kanystr s benzínem, kterým si potřísnil oblek,“ uvedl policejní mluvčí.

Muž utrpěl popáleniny na pravé ruce a noze. Záchranná služba ho převezla k ošetření na specializované pracoviště popáleninového centra v Ostravě. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám