Hlavní obsah

Soud řeší vraždu muže ve Vidnavě, známého bodl nožem do srdce

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Případem šedesátiletého Ladislava Michalise Archontidise, který čelí obžalobě, že loni v srpnu ránou nožem do srdce usmrtil ve Vidnavě na Jesenicku svého známého, se v pondělí začal zabývat senát olomoucké pobočky Krajského soudu (KS) v Ostravě. Hrozí mu až osmnáctileté vězení. Jednání bude pokračovat v úterý, kdy by mohl být vynesen i rozsudek.

Foto: Petr Marek, Právo

Ladislav Michalis Archontidis u olomouckého krajského soudu

Článek

Obžalovaný měl na chodbě rodinného domu své přítelkyně  podle obžaloby po požití alkoholických nápojů a předchozím ústním konfliktu fyzicky známého napadnout v úmyslu jej usmrtit.

„Bodl ho kuchyňským nožem přímo do srdce, čímž mu způsobil zranění, v důsledku kterého napadený zemřel,“ uvedla státní zástupkyně.

Archontidis u soudu odmítl vypovídat. V přípravném řízení ale policistům řekl, že se cítí nevinný, že nikomu neublížil. Tvrdil, že byl pouze u konfliktu přítelkyně se známým, který vznikl kvůli údajné krádeži telefonu.

„Vyčítal jí, že mu ho vzala. Začali se hádat a ona ho z bytu vyhazovala. Najednou jsem ho uviděl ležet na zemi v bezvědomí s ránou v hrudníku. Vedle ležel nůž. Vzal jsem ho a hodil do dřezu. Pak jsem zavolal záchranku, a než přijela, snažil jsem se ho oživovat. Neumím si vysvětlit, jak se to mohlo stát. Je možné, že kamarádka ho bodla, když ho vyhazovala z domu. Je to však jen má domněnka. Důkaz na to žádný nemám. Měl jsem navíc popito. Kolik jsem toho dal, ale nevím. Piji jen vodku, běžně udělám dva půllitry,“ řekl policistům Archontidis.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám