Hlavní obsah

Světlice fanoušků Hajduk Split zapálila dům v centru Liberce

Právo, Jaroslav Švehla

Světlice vystřelená fanouškem fotbalového Hajduku Split při pochodu na stadión způsobila požár domu v centru Liberce. Oheň se naštěstí dál nerozšířil, škoda se bude zjišťovat. Větší komplikace v souvislosti se zápasem 4. předkola Evropské ligy se Slovanem ale policisté zatím řešit nemuseli.

Pochod fanoušků Hajduk Split centrem LiberceVideo: Jaroslava Švehly, Právo

 
Článek

Do Liberce přijelo asi 800 příznivců chorvatské klubu, na pochod z centra ke stadiónu U Nisy se jich po 17:30 vydalozhruba šest stovek.  Světlici vypálil jeden z nich při průchodu myší dírou ze Sokolovského na Malé náměstí. Hořet začal dům známý jako Šavlovna.

"Světlice se zapíchla do vnější polystyrénové fasády. Vytavila ji asi na čtyřech metrech. Místo jsme ochladili a zkontrolovali termokamerou," uvedl operační důstojník. Hasiči k požáru vyslali tři jednotky.

Foto: Jaroslav Švehla

Pochod fanoušků fotbalového klubu Hajduk Split centrem Liberce

Policie považuje zápas s ohledem na špatnou pověst příznivců Hajduku za rizikový. Dění v Liberci monitoruje vrtulník, ve městě je zhruba 300 mužů z pořádkových jednotek čtyř krajů.

Mluvčí policie Vlasta Suchánková zatím ví jen o dvou přestupcích. na benzínové čerpací stanici U čtyř kamenů ve Středočeském kraji skupinka fanoušků odcizila několik piv. Stejně si počínali i v Liberci. „Zhruba deset fanoušků vzalo bez placení několik plechovek piva v nákupním centru Plaza,“ dodala Suchánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám