Hlavní obsah

Za pokus o vraždu taxikáře na Novojičínsku potvrdil soud 16 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Za pokus o loupežnou vraždu taxikáře na Novojičínsku si jednadvacetiletý Daniel Kytrych odpyká definitivně 16 let vězení. Trest mu ve čtvrtek potvrdil olomoucký vrchní soud. Mladík musí napadenému taxikáři navíc zaplatit bolestné a odškodnění za nemajetkovou újmu ve výši půl miliónu korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Proti původnímu rozsudku ostravského krajského soudu se Kytrych odvolal. Po soudu žádal, aby byl potrestán za těžké ublížení na zdraví. Odvolací soud to však zamítl.

Napadení se odehrálo loni v září v Trojanovicích na Novojičínsku. Nezaměstnaný mladík podle obžaloby zaútočil, ještě než taxikář zastavil u hotelu v Trojanovicích. Napadený muž vyskočil z jedoucího auta, a tím si možná zachránil život.

Útočník se za taxikářem nejdříve vydal, ale pak se vrátil a z auta, jež mezitím sjelo z cesty a nabouralo do stromu, vzal peněženku. Taxikář zatím zavolal z mobilního telefonu a požádal o pomoc u nedaleké chatky, k níž se z posledních sil dostal. Utrpěl zranění, která mu zřejmě zanechají trvalé následky.

Kytrych u soudu tvrdil, že útok na taxikáře neplánoval. Do potyčky se prý s taxikářem dostal kvůli placení. Nezaměstnaný mladík byl již v minulosti třikrát trestán. Naposledy za napadení své přítelkyně, kterou pálil cigaretou.

Reklama

Výběr článků

Načítám