Hlavní obsah

Osobní auto u Kunětické hory srazilo dva cyklisty, žena zemřela

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice
Aktualizováno

K vážné dopravní nehodě došlo v sobotu na silnici mezi obcemi Kunětice a Ráby na Pardubicku. Sedmdesátiletý řidič ve voze Mercedes Vito jel ve směru od Rábů, z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde se střetl se dvěma cyklisty. Žena (43) na místě zemřela, sedmiletého chlapce transportoval vrtulník do hradecké nemocnice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K dopravní nehodě došlo v prostoru, kde silnici křižuje cyklostezka. Na téměř stejném místě, došlo k dopravní nehodě i 26. prosince 2013, jak připomíná malý pomníček. „Zda cyklisté jeli na kole, nebo ho vedli, nyní šetříme,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská a dodala, že řidič nadýchal 0,18 a 0,17 promile a byl převezen do nemocnice, kde mu byl proveden odběr krve.

„Příčiny nehody se šetří. Ale v souvislosti s vysokými teplotami, které v současné době panují, bych ráda apelovala na řidiče, aby brali ohled na svůj zdravotní stav, na věk, měli by dostatečně pít, být odpočatí,“ varovala řidiče za volantem Janovská.

Lidé umírali už v pátek

Prodloužený víkend začal tragicky na silnicích severovýchodních Čech už v pátek. Nejprve na Českolipsku zemřel 60letý řidič osobního vozu Volvo, který se u Sosnové srazil s protijedoucím náklaďákem. Nehoda na sedm hodin omezila provoz.

Zemřel také řidič automobilu Mercedes Benz Vito na silnici první třídy číslo 11 u obce Lhoty pod Libčany na Královéhradecku. „Řidič nákladního vozu Renault, jedoucí ve směru od Prahy na Hradec Králové, zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost a před nárazem do cisterny, která jela stejným směrem, strhl řízení do protisměru. Tam se čelně srazil s osobním vozem,“ uvedla policejní mluvčí Hana Klečalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám