Hlavní obsah

V kauze anabolik z věznice na Mírově padly návrhy na obžalobu

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Návrhem na obžalobu pěti lidí skončilo policejní vyšetřování týkající se distribuce přípravků s anabolickými účinky ve věznici v Mírově na Šumpersku. Policisté chtějí obžalovat jednoho bývalého dozorce, dva odsouzené a dva lidi, kteří v káznici nepracují.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Bývalý dozorce je podle státního zástupce Lva Nováka obviněn z přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby, ostatní aktéři kauzy jsou stíháni za výrobu a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem, jeden z odsouzených je stíhán ještě i za podplácení.

„Předpokládám, že obžaloba bude podána začátkem července. Případem by se pak měl zabývat šumperský okresní soud," uvedl Novák.

Policisté navrhli obžalovat pět obviněných již loni v červnu, o měsíc později jim však kauzu vrátil žalobce k došetření s tím, že je potřeba trestní stíhání rozšířit o některé skutky, které nebyly postihnuty. Policisté to udělali loni na podzim.

Akce Alcatraz

Případ odkryla Generální inspekce bezpečnostních sborů na začátku předloňského roku. Rozsáhlá akce měla pracovní název Alcatraz. [celá zpráva]

Policie vyrazila do mírovské věznice v únoru 2013 na základě pátrání, při němž se ukázalo, že v káznici funguje distribuční síť. Podle mluvčí mírovské věznice Kamily Válkové byl obviněný příslušník zproštěn výkonu služby.

Věznice Mírov patří k nejpřísněji střeženým nápravným zařízením v zemi. Své tresty si tam odpykávají i doživotně odsouzení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám