Hlavní obsah

Vrtulník letěl do Beskyd pro zraněného mladého lyžaře a paraglidistu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Hned ke dvěma zraněným sportovcům byli přivoláni v neděli odpoledne letečtí záchranáři z Moravskoslezského kraje. V jednom případě ošetřovali sedmnáctiletého lyžaře, ve druhém třiačtyřicetiletého muže, kterého zranil paraglide.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nejprve byli záchranáři zapotřebí po 14. hodině ve ski areálu v Malenovicích na Frýdecko-Místecku, kde si mladý lyžař těžce poranil při pádu ruku. „Letečtí záchranáři jej ošetřili ve spolupráci s horskou službou a transportovali do ostravské fakultní nemocnice,“ sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že následně byla posádka Letecké záchranné služby vyslána do Jablunkova, kde se na muže převrátil motorový paraglide. „Pacient utrpěl vážné poranění horní končetiny a zranění dolní končetiny. Muž byl ošetřen pozemní posádkou a leteckými záchranáři, kteří jej poté předali do další péče na urgentním příjmu Fakultní nemocnice Ostrava,“ popsal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám