Hlavní obsah

Prohrál peníze v baru a pak ohlásil bombu ve firmě, kde se marně ucházel o práci

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Kriminalistům se podařilo vypátrat třiatřicetiletého nezaměstnaného muže z Olomouce, který loni v říjnu anonymně ohlásil uložení bomby v tamní čokoládovně Zora. Učinil tak poté, co prohrál téměř všechny peníze na výherním automatu v baru a Zoru si vybral, protože se tam marně ucházel o práci. Škoda, kterou způsobil, byla vyčíslena na téměř tři milióny korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rozruch muž způsobil, když 17. října kolem třetí hodiny ranní zavolal na vrátnici Zory na Tovární ulici. „Oznámil, že je v prostorách firmy uložená bomba, která má explodovat kolem oběda. Během dopoledne byl zastaven provoz v celém areálu firmy a z podniku muselo postupně odejít kolem 300 zaměstnanců,“ řekla Právu ve středu policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Všechny vnitřní prostory čokoládovny a přilehlé budovy a místa prohledávalo přes dvacet policistů, včetně pyrotechniků za asistence speciálně vycvičených psů, strážníci městské policie, ale také hasiči.

„Po poledni bylo prohledávání firmy ukončeno. Policisté nenašli žádný nástražný výbušný systém nebo jiný podezřelý předmět. Ve stejnou dobu se však také rozběhlo pátrání po linii zjištění oznamovatele. Kriminalisté díky mravenčí práci postupně vytipovali několik podezřelých osob. Následně se prokázalo, že jejich tip byl správný a jeden z podezřelých se opravdu k anonymnímu vzkazu přiznal,“ uvedla mluvčí.

Dotazoval se tam na práci

Třiatřicetiletý muž z Olomouce prohrál podle ní v noci na výherním automatu v jednom z olomouckých barů své poslední peníze. V kapse mu zůstalo jen pár korun. Ty se nakonec rozhodl použít. „Když procházel opilý kolem veřejného telefonního automatu na ulici U Cukrovaru, napadlo ho „někam“ zavolat. Číslo na podnik našel ve svém telefonu, neboť se tam asi před čtrnácti dny telefonicky dotazoval na práci,“ konstatovala Štrbáková.

Škoda, kterou svým oznámením muž způsobil, byla předběžně vyčíslena na 2,85 miliónu korun. „Kriminalisté již muže obvinili ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy. Trestní řízení je vedeno na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám