Hlavní obsah

Nákladní vlak smetl auto s cizinci, posádka utrpěla těžké zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Na železničním přejezdu u Kaplice na Českokrumlovsko vjelo v sobotu kolem 9:30 osobní auto pod nákladní vlak. Spolujezdec i řidička ze zahraničí byli těžce zraněni. V autě převáželi psy.

Foto: Drážní inspekce

Nehoda si vyžádala dvě těžké zranění

Článek

„Nehoda se udála na železničním přejezdu v obci Kaplice-nádraží zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor, která byla dle šetření na místě mimořádné události v době nehody v činnosti,” uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Nehoda si vyžádala dvě těžké zranění

„Čtyřiatřicetiletá žena při střetu utrpěla závažné mozkolebeční poranění. Její stav byl natolik vážný, že musela být uvedena do umělého spánku. Po stabilizaci stavu byla následně transportována pozemní posádkou do českobudějovické nemocnice,” uvedla mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Nehoda si vyžádala dvě těžké zranění

„Druhým zraněným byl šestatřicetiletý muž. Při střetu utrpěl těžká mnohačetná poranění a došlo u něj k selhání životních funkcí. Zdravotníci okamžitě zahájili neodkladnou resuscitaci. Po několika desítkách minut se podařilo životní funkce u zraněného obnovit,” doplnila Kafková.

Policie odkláněla několik hodin osobní dopravu přes Výheň a Velešín. Uzavřena byla také železniční trať.

Reklama

Výběr článků

Načítám