Hlavní obsah

Otužilecko-valentýnská show v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký červený bazén, desetistupňová voda následně ochlazená drceným ledem a otužilci z Česka, Polska a Slovenska, to byl druhý ročník propagačního koupání v ledové vodě, které proběhlo 14. února odpoledne v historickém centru Dobrušky.

Foto: Dana Ehlová

Velký červený bazén, desetistupňová voda následně ochlazená drceným ledem a otužilci z Česka, Polska a Slovenska - 14. února v centru Dobrušky.

Článek

Otužilecko-valentýnskou show v Dobrušce moderoval stejně jako vloni Petr Kocián, člen Metujských tygrů z Náchoda, který přítomným připomněl, že Kanada dala světu hokej, Brazílie fotbal a Česká republika zimní plavání.

Spolu s náchodskými otužilci dorazili do Dobrušky Morsy z Kudowy, polského lázeňského města, ti přijeli i s bazénem, červenokostelecké hyeny, ledoví plavci ze Spartaku Choceň a Hradce Králové, v neposlední řadě samozřejmě „lední medvědi“ z Bratislavy.

Krátce potom, co se voda v bazénu poprvé rozstříkla po stylové šipce zimních plavců, rozhodli se účastníci, že ji musí ochladit ledem v připravených pytlích. Teprve pak se zřejmě cítili správně ochlazeni a cákáním na všechny strany se o tom snažili přesvědčit desítky diváků zahalených až po uši do oteplených bund a kulichů.

Stejně jako vloni se spolu s nimi vykoupal jeden z přihlížejících, tentokrát to byl dvanáctiletý Adam z Dobrušky, který hlásil, že má svolení rodičů. Hecování výřečného moderátora k ledové koupeli a valentýnskému polibku za dvě lahve červeného vína ovšem nepodlehla žádná manželská, partnerská ani milenecká divácká dvojice.     

Lídr pořádajících Dobrubrušských ledoborců Augustín Slaninka vyzval zájemce, aby se přidali do skupiny místních otužilců a také zkusili ledovou koupel ve Zlatém potoku v Mělčanech. Není prý totiž lepší prevence proti nemocem než pravidelné otužování.

Zda se tedy opravdu tým ledoborců rozšíří, uvidíme na třetím ročníku, který se uskuteční zase za rok.  

Reklama

Výběr článků

Načítám