Hlavní obsah

Uloupili statisíce a slehla se po nich zem. Policie po nich pátrá zatím bez úspěchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pátek večer přepadli dva ozbrojení muži u obchodního centra Interspar v Praze v Hostivaři pracovníky bezpečnostní agentury, která se stará o převoz hotovosti. Uloupit se jim podařilo několik stovek tisíc, uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová. Pražští detektivové v sobotu požádali veřejnost o pomoc při pátrání. Pachatelům hrozí podle Rösslerové 12 let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojice lupičů přepadla v Hostivaři bezpečnostní agenturu s peněziVideo: Novinky

 
Článek

„V 18:40 u nákupního centra Hostivař dva maskovaní a ozbrojení lupiči přepadli vůz bezpečnostní agentury, který převážel peníze,“ řekla Novinkám již v pátek Jana Rösslerová s tím, že dvojice lupičů po přepadení utekla směrem k sídlišti Práče. [celá zpráva]

"Z výslechů svědků a přepadených pracovníků bezpečnostní agentury vyplývá, že dva muži byli ve věku kolem 20 až 30 let, robustnější postavy. Mluvili česky bez přízvuku, maskovali se kuklami a oblečeni byli do tmavého oděvu. Měli tmavé kalhoty, tmavé svršky a černou sportovní obuv s bílou podrážkou. V ruce drželi zbraň, jeden z nich ovšem v levé ruce. Kriminalisté se tak domnívají, že by mohlo jít o leváka," uvedla Rösslerová.

Zbraň podle ní lupiči nepoužili, přepadení se obešlo bez výstřelu nebo zranění. Jeden z pachatelů nesl při útěku z místa činu v ruce odcizený velký, černý, plastový kufr s bílou samolepkou a černou číslicí 21, dodala policejní mluvčí.

Policisté zajistili na místě kamerové záznamy, které by mohly významným způsobem pomoci při dopadení podezřelých. Zatím je ale nechtějí zveřejnit, nejdřív je detailně vyhodnotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám