Hlavní obsah

Lukáš Kohout dostal sedm let za podvody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okresní soud v Děčíně odsoudil Lukáše Kohouta na sedm let do vězení za podvody, uvedla v úterý televize Nova. Kohout se svým společníkem podle televize na severu Čech zakládali různá fiktivní sdružení a objednávali na ně zboží.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Policisté Kohouta už před časem kvůli podvodu předvedli z jedné z jím organizovaných demonstrací, nedostavil se k výslechu.

Článek

Rozsudek je nepravomocný. Kohout je ale podle Novy ve vazbě, kde čeká, zda nebude muset rovnou nastoupit jiný, již pravomocný trest.

Deset měsíců vězení dostal za to, že v roce 2002 jako falešný asistent tehdejšího ministra zahraničí a předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana létal za státní peníze do exotických zemí. Kohouta navíc čekají i další soudy, dodala televize.

Kohout, původně známý hlavně jako mystifikátor, byl v posledních letech organizátorem protiromských demonstrací na severu Čech. Před třemi lety inicioval protesty ve Šluknovském výběžku, letos v Děčíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám