Hlavní obsah

Podvodník vybírá na Hodonínsku mnohatisícové zálohy na opravy hrobů

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjov

Kyjovští vyšetřovatelé pátrají po podvodníkovi, který se vydává za kameníka a na hřbitovech na Hodonínsku slibuje opravu rodinných hrobů. Vybíral na to vysoké zálohy, ale práci provedl zčásti nebo vůbec. Kriminalisté vědí o třech případech s celkovou škodou přesahující 150 000 korun, uvedl v pondělí policejní mluvčí Petr Zámečník.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

První případ se stal v obci Archlebov. V dubnu tam muž od zákaznice vybral zálohu dvanáct tisíc korun, postupně vybíral další do celkové výše 65 tisíc.

„Do současné doby však zhotovil jen část závazku a další objednané práce neprovedl. Vybrané peníze nevrátil a s podvedenou ženou přestal komunikovat,” sdělil Zámečník.

Podobný scénář se opakoval ve Ždánicích, kde vybral zálohu 28 tisíc korun. „Práci však neprovedl vůbec a rovněž ani nevrátil převzaté finanční zálohy,” řekl mluvčí.

Hrozí mu až pět let vězení

Poslední případ se stal v obci Šardice. Muž tam sjednal objednávku na zhotovení vrchní části hrobu a postupně vybral zálohy do celkové výše 68 tisíc korun. Opět ale práci neprovedl a peníze si nechal.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu podvodu a hrozí mu odnětí svobody až na pět let. Policisté žádají další případné podvedené, aby se jim ozvali na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám