Hlavní obsah

Pacient s leukémií uvěřil léčitelům, jeho smrt šetří policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

Mělničtí kriminalisté prověřují lednovou smrt muže trpícího leukemií, který uvěřil léčitelům a odmítl klasickou léčbu. To mohlo způsobit jeho předčasnou smrt. Za usmrcení z nedbalosti hrozí léčitelům až tři roky vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle informací, které v pondělí zveřejnil Český rozhlas – Radiožurnál, jsou rodiče zemřelého Marcela Wimmera přesvědčeni, že muž zemřel předčasně, a usilují o potrestání léčitelů slibujících zázračné uzdravení.

Alternativní praktiky lidem ale podle odborníků často nepomohou či například umožní rychlejší rozvinutí nemoci.

„Kriminalisté případ muže prověřují od poloviny června a byly v něm zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti,” řekl mluvčí mělnické policie Václav Tichý.

Šestačtyřicetiletý Wimmer se před smrtí léčil ve společenství Slunce naděje u Veltrus na Mělnicku. Těsně před jeho smrtí ze společenstva zavolali jeho rodičům, aby si pro něj přijeli. Wimmer ještě před sídlem zařízení podle výpovědi rodičů zkolaboval a zemřel.

Podle policejního mluvčího žádné další případy v souvislosti s touto skupinou policii hlášeny nejsou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám