Hlavní obsah

Policie zadržela na Jablonecku gang kuplířů

Právo, Ivan Langr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC NAD NISOU

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zadrželi v sobotu časně ráno na Jablonecku sedmičlenný gang obchodníků se ženami. Akce s krycím názvem Karl proběhla v nočním klubu v Janově nad Nisou a na několika dalších místech.

Článek

"Trestná činnost spočívala v organizovaném dovozu dívek ze zahraničí, převážně z Ukrajiny, Slovenska a dalších zemí východní Evropy, za účelem provozování prostituce," uvedla mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová.

Všichni zadržení již byli obviněni z trestného činu kuplířství a obchodu se ženami. Policisté zároveň s razií a zatýkáním vyslechli řadu prostitutek a provedli domovní prohlídky, při nichž objevili důkazy o dlouhodobém organizování trestné činnosti.

Spolupráce s ukrajinskou a slovenskou policií

Podle Knopové pachatelé lákali dívky nejméně od roku 1998, a to se sliby lukrativního zaměstnání. Po příjezdu do Česka se však dozvěděly, že musejí zaplatit dluhy související s jejich dopravou, zajištění víz, cestovních dokladů a pracovních povolení. Většina pak byla okolnostmi donucena k práci v nočním klubu.

Za erotické služby podnik inkasoval obvykle kolem dvou tisíc korun, část vydělaných peněz přitom musely dívky odvádět pachatelům.

"Na dokumentaci této trestné činnosti policie spolupracuje dlouhodobě i s policejními složkami Ukrajiny a Slovenské republiky, kdy po výměně informací a důkazních materiálů bude vedeno trestní řízení proti dalším osobám, které se podílejí na organizovaní trestné činnosti na území těchto států," dodala Knopová.

Reklama

Výběr článků

Načítám