Hlavní obsah

Mladíka, který při honičce s policií zabil ženu, navrhli obžalovat

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Policie navrhla obžalovat sedmnáctiletého mladíka, který loni v listopadu ujížděl policistům v Litvínově, a přitom se střetl s protijedoucím autem. V něm těžce zranil ženu, která po převozu do nemocnice zemřela.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mostecká policie zahájila trestní stíhání mladíka z Litvínova a obvinila ho z provinění usmrcení z nedbalosti. Policie případ ukončila a spis předala minulý měsíc s návrhem na podání obžaloby státnímu zástupci,“ informovala ve středu Novinky mluvčí policie Ludmila Světláková.

Mladého muže chtěla policie zkontrolovat 4. listopadu, protože jel bez rozsvícených světel. Šofér zastavil, ale po výzvě k předložení dokladů skočil do auta a chtěl ujet. Policisté se mu v tom snažili zabránit, řidič je však několik metrů vlekl po silnici a pak ujel.

Hrozí mu tři roky

„Za ulicí Nádražní vjel do protisměru a tam se čelně střetl s protijedoucím autem značky VW Polo. Řidička tohoto vozu utrpěla těžká zranění, na jejichž následky druhý den zemřela,“ popsala nehodu Světláková.

Mladíka, který už měl problémy se zákonem, v době nehody hledala policie, protože byl na útěku z výchovného ústavu. Při nehodě se těžce zranil a byl převezen do nemocnice.

Z trestného činu násilí na úřední osobě ho policie obvinila už v listopadu, za usmrcení z nedbalosti mu jako mladistvému hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám