Hlavní obsah

Muže souzeného za znásilnění dítěte zatkla policie, udělal to prý znovu

Právo, pab
Plzeň

Pro podezření ze znásilnění dvou dětí ve věku 5 a 10 let zatkli kriminalisté 40letého muže ze Sokolovska. Jeho obdobnou trestnou činnost přitom už řeší Krajský soud v Plzni. Právu to potvrdil státní zástupce Martin Rykl. Podle něho policisté muži sdělili obvinění z dvojnásobného znásilnění a soud na něj uvalil vazbu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaný Roman B. (vpravo) před soudem. To byl ještě na svobodě.

Článek

„V jednom případě došlo k dokonání trestného činu, ve druhém se jednalo o pokus,“ upřesnil Rykl. Obhájce obviněného muže Pavel Vespalec Právu sdělil, že jeho klienta policie zadržela na začátku minulého týdne. „Budu s ním teprve mluvit, nevím podrobnosti,“ dodal.

Roman B. stanul před soudem v polovině května jako obžalovaný z opakovaného znásilnění sedmiletého chlapce. „Mám nadprůměrně vyvinutý penis, se kterým mají problémy i ženy. Těžko bych s tím mohl na dítě,“ hájil se v jednací síni. Dítě mu o loňských prázdninách svěřila na hlídání jeho známá.

Ničeho takového jsem se nedopustil, je to lež. I kdybych byl úchyl, tak jsem k tomu neměl žádnou příležitost.
obžalovaný

Podle státní zástupkyně Dagmar Lindethalové ho obžalovaný znásilnil nejméně třikrát během posledního červencového týdne v domě v Kraslicích. Za to mu hrozí až 12 let vězení.

Vylákal ho na půdu 

„Pod smyšlenou záminkou ho vylákal na půdu domu, kde mu nejprve prováděl felaci a třel pohlavní úd. Pak ho položil na zem, potřel si penis mastí a pokusil se mu ho zasunout do konečníku, přestože chlapec naříkal,“ uvedla Lindenthalová.

Podobné praktiky prováděl obžalovaný s nezletilým dítětem podle jejích slov i v kuchyni. „Slíbit mu za to měl dárek k narozeninám. Chlapec s ohledem na svůj věk, rozumovou a fyzickou vyspělost nebyl schopen se bránit jinak než slovním vyjádřením,“ dodala.

Roman B. jakoukoli vinu odmítl. „Ničeho takového jsem se nedopustil, je to lež. I kdybych byl úchyl, tak jsem k tomu neměl žádnou příležitost. S tím klukem jsem neměl možnost být nikdy o samotě. Pořád tady byla moje družka a její dvě děti, o které se starám,“ tvrdil muž, který byl v minulosti třináctkrát soudně trestán a před půlrokem si změnil jméno.

Obvinil ho prý ze vzteku 

Na otázku, jaké má vysvětlení pro to, že ho chlapec obvinil, řekl: „Možná ze vzteku, že jsem mu nekoupil skateboard, který po mně chtěl. Nebo to byla pomsta za to, že ode mne dostal pohlavek, když kopal na zahradě do zvířat,“ prohlásil Roman B.

Přestože sám uvedl, že ho sexuálně vzrušují ženy a ne děti, odmítl se podrobit falometrickému vyšetření, z něhož by se dalo zjistit, jaké sexuální objekty preferuje.

„Zdeneček nám doma nic neřekl. Můj přítel ale zaslechl jeho rozhovor se sourozenci, jak jim říká, že mu strýc Roman olizoval pinďoura a zadek. Když jsem to chtěla slyšet od Zdenečka, nechtěl o tom mluvit,“ řekla u soudu matka chlapce. Nakonec se jí syn svěřil s tím, že si „strejda namazal pinďoura mastí a strčil mu ho do zadečku“.

Soud bude pokračovat v červenci výpověďmi dalších znalců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám