Hlavní obsah

Měl znásilnit sedmiletého chlapce, u soudu tvrdí, že je to lež

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Je to pomsta za to, že jsem nekoupil skateboard, tak se hájil v úterý před Krajským soudem v Plzni devětatřicetiletý muž ze Sokolovska. Je stíhán za opakované znásilnění sedmiletého chlapce. Toho mu o loňských prázdninách svěřila na hlídání jeho známá. Podle státní zástupkyně Dagmar Lindethalové obžalovaný muž školáka znásilnil nejméně třikrát. Hrozí mu až 12 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pod smyšlenou záminkou jej vylákal na půdu domu, kde mu nejprve prováděl felaci a třel pohlavní úd. Pak ho položil na zem, potřel si penis mastí a pokusil se ho zasunout do konečníku, přestože chlapec naříkal, že ho to bolí,“ uvedla Lindenthalová.

Podobné praktiky s nezletilým dítětem měl provádět také v kuchyni. Údajně mu za to slíbil dárek k narozeninám. „Chlapec s ohledem na svůj věk, rozumovou a fyzickou vyspělost nebyl schopen se bránit jinak než slovním vyjádřením,” dodala žalobkyně.

Obviněný jakoukoliv vinu odmítl. „Mám nadprůměrně vyvinutý penis, se kterým mají problémy i ženy. Těžko bych s tím mohl na dítě,“ hájil se. Tvrdí, že se ničeho nedopustil a vše je lež.

„I kdybych byl úchyl, tak jsem k tomu neměl žádnou příležitost. S tím klukem jsem neměl možnost být nikdy o samotě. Pořád tady byla moje družka a její dvě děti, o které se starám,“ tvrdil muž, který byl v minulosti třináctkrát soudně trestán a před půl rokem si změnil jméno.

Odmítl speciální vyšetření

Na otázku soudkyně, jaké má tedy vysvětlení k tomu, že ho chlapec obvinil, reagoval slovy: „Možná ze vzteku, že jsem mu nekoupil skateboard, který po mě chtěl. Nebo to byla pomsta za to, že dostal ode mě pohlavek, když kopal na zahradě do zvířat,“ prohlásil.

Přestože sám prohlásil, že ho sexuálně vzrušují ženy, odmítl se podrobit falometrickému vyšetření, ze kterého by se dalo zjistit, jaké sexuální objekty preferuje.

Chlapec nelže, tvrdí znalci

S pláčem vypovídala u soudu matka chlapce. „Nám doma nic neřekl. Můj přítel ale zaslechl jeho rozhovor se sourozenci. Okamžitě jsem s ním šla k lékaři. Když ho vyšetřil, doporučil mi, abych to oznámila policii nebo jinak že to musí udělat sám,“ uvedla.

Synovi prý věří. „Snažím se děti vychovávat tak, aby nelhaly, že se na to stejně přijde a pravda nakonec vyjde najevo. Nikdy v zásadních věcech nelhal, možná takové ty dětské lži, když se něco stane a sourozenci svádí vinu jeden na druhého,“ dodala žena.

Záznam chlapcovy výpovědi soud přehrál v jednací síni s vyloučením veřejnosti. Znalci ji označili za věrohodnou. Podle nich tak, jak to chlapec popsal, musel skutečně něco takového prožít.

Soud bude pokračovat výpověďmi dalších znalců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám