Hlavní obsah

Na Břeclavsku shořely stovky balíků slámy

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Bilovice

Jako požár deseti balíků slámy na malé ploše bylo původně ohlášeno vzplanutí ohně v zemědělském podniku ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku. Oheň, ohlášený šest minut před dvaadvacátou hodinou, se rychle šířil.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasičům bylo po dvaadvacáté hodině nahlášeno, že se oheň ve Velkých Bilovicích rychle rozšiřuje.

Článek

Při příjezdu na místo velitel zásahu požádal o vyhlášení druhého stupně požárního poplachu. Na místo vyjeli hasiči z jedenácti míst, profesionální i dobrovolní, nemalá část jednotek dorazila s více cisternami.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Halu ze strany od šlehajících plamenů začali hasiči navíc ochlazovat vodním proudem.

Velitel zásahu nakonec rozhodl, že zhruba osm metrů vysoká a asi čtyřicet metrů dlouhá skládka balíků slámy se nechá dohořet. Hořící balíky slámy ze sousední haly vyvezl nakladač ven, aby se další zbytek balíků v objektu podařilo zachránit.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

kolem páté hodiny pondělního rána dostali hasiči situaci pod kontrolu, mnozí vyjížděli až patnáckrát pro vodu.

Halu začali hasiči ze strany od šlehajících plamenů ochlazovat vodním proudem. Žár totiž mohl poškodit elektrické rozvody rezervoáru pitné vody.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Po průzkumu situace velitel zásahu rozhodl, že zhruba osm metrů vysoká a asi čtyřicet metrů dlouhá skládka balíků slámy se nechá dohořet.

V pondělí kolem 5. hod. dostali hasiči požár pod kontrolu. Co bylo příčinou a jak velkou škodu plameny způsobily, se začne prošetřovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám