Hlavní obsah

Čekají mne modré velryby, palmy a tropy, těší se z vězení Jonák

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Čekají mne modré velryby, delfíni a Indický oceán, palmy, tropy, sloni, čajové plantáže, golf a potápění, safari v džungli.“ Tak vidí svou budoucnost po propuštění z vězení jeden z nejznámějších odsouzenců devadesátých let, bývalý spolumajitel pražského Discolandu Sylvie, 58letý Ivan Jonák.

Foto: Profimedia.cz

Ivan Jonák na archivním snímku

Článek

Poslední dny ze svého osmnáctiletého trestu za objednávku vraždy vlastní ženy stráví Jonák na Pankráci v Praze. Sem byl přemístěn z věznice pro těžké zločince ve Valdicích.

„Ředitel Valdic o toto požádal pana ředitele vazební věznice Pankrác pana (Pavla) Hadravu, a ten mu vyhověl,“ napsal v dopise Právu Jonák. Propuštěn má být 28. dubna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Když Právo v březnu ocitovalo část Jonákova dopisu, v němž projevil zájem usídlit se po propuštění u přítelkyně, která vlastní usedlost na Srí Lance, dotyčná žena si článek přečetla na serveru Novinky.cz a nabídku Jonákovi zopakovala. [celá zpráva]

Jonák: Srí Lanka - dle táty ráj na zemi

„Samozřejmě moje nabídka platí, pokud se ti po odchodu podaří nějak naplánovat cestu za mnou s cílem vyčistit se od všeho, co jsi osmnáct let prožíval, moji adresu znáš,“ napsala Jonákovi jeho obdivovatelka, jejíž jméno redakce zná.

„Můj táta žil na Srí Lance šest let! Je to dle táty ráj na zemi,“ napsal v dopise Jonák.

Znovu též opakuje, že bude usilovat o očištění svého jména. Ačkoli si odseděl beze zbytku celý osmnáctiletý trest, považuje se za oběť justiční zvůle.

„Dominantní je pocit křivdy. Jsem zde neprávem a pravý vrah (Jonákovy ženy Ludwiky, pozn. red.) zůstane nepotrestán,“ stěžuje si Jonák.

Z věznice vychází po šestnácti letech nepřetržitého pobytu za mřížemi, z toho od roku 1998, kdy byl podruhé uvězněn, do roku 2000, kdy byl pravomocně odsouzen, ho soud držel ve vazbě.

V té pobýval rovněž v letech 1994 až 1996, celkem si tedy odseděl ve vězení celých osmnáct let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám