Hlavní obsah

Násilník ze hřbitova v Prostějově obviněn z vydírání, skončil ve vazbě

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Muž, kterého v sobotu zadržela na hřbitově v Prostějově speciální policejní zásahová jednotka, je ve vazbě. Policie ho obvinila z vydírání a nedovoleného ozbrojování, podrobnější informace zatím neposkytla.

Foto: Policie České republiky

Při domovní prohlídce policisté nalezli nelegálně drženou střelnou zbraň.

Článek

„Prostějovští kriminalisté obvinili sedmapadesátiletého muže z Prostějovska z vydírání a přečinu nedovolené ozbrojování v souvislosti s incidentem, k němuž došlo v pátek v odpoledních hodinách v jednom z objektů na Brněnské ulici v Prostějově,“ sdělila mluvčí olomouckého krajského policejního ředitelství Irena Urbánková.

Foto: Policie České republiky

Policisté zadrželi při domovní prohlídce nelegálně drženou zbraň.

Jak Právo informovalo, muž měl v bytě služebního domu u hřbitova na Brněnské ulici v Prostějově držet jako rukojmí ženu a vyhrožovat jí zabitím. Té se podařilo uniknout a přivolat policii. [celá zpráva]

Sobotní zásah maskovaných policistů na hřbitově pak vyvolal v Prostějově značný rozruch, policie ale k případu neuvádí žádné podrobnosti.

Foto: Policie České republiky

Policisté zajistili náboje k nelegálně držené zbrani.

„Při domovní prohlídce byla nalezena střelná zbraň, ačkoliv muž není držitelem žádného povolení, které by ho opravňovalo k držení zbraně. V případě prokázání viny a odsouzení mu za vydírání a nedovolené ozbrojování hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Soudem byl akceptován návrh na uvalení vazby a obviněný byl eskortován do vazební věznice v Olomouci,“ uvedla Urbánková.

Foto: Policie České republiky

Muž, kterého zadržela na hřbitově v Prostějově speciální policejní zásahová jednotka, je ve vazbě. Policisté zajistili při domovní prohlídce předměty.

„Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování, zjišťování veškerých okolností a také s ohledem na to, že hrozí nebezpečí sekundární viktimizace (proces, ve kterém se člověk stává obětí trestného činu - pozn. red.) oběti, nebudeme poskytovat k případu bližší informace,“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám