Hlavní obsah

Dvouletý chlapec žil v Praze několik dní na ulici

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zanedbaného chlapečka, jak prolézá mříží z přízemní stavby na ulici a poté zpět, si v pondělí všimli lidé v pražském Hloubětíně. Byl vyhublý, málo oblečený a žádný dospělý na něj zřejmě již několik dní nedohlížel. Policisté nakonec nalezli jeho matku. Naměřili jí tři promile alkoholu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Chlapec byl převezen do nemocnice. Ilustrační foto

Článek

„Záchranáři byli přivoláni k dvouletému chlapečkovi, který byl nalezen na ulici. Pravděpodobně žil v přízemní přístavbě již několik dní bez dozoru. Ochotní svědci chlapce nasytili, vykoupali, ošatili a vyrozuměli policii,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

„Byl velmi málo oblečen, ale naštěstí bylo v posledních dnech teplo. Když mu byla zima, intuitivně zalézal zpět dovnitř, což se mu podařilo zřejmě díky tomu, jak byl vyhublý. K vyšetření a sociální hospitalizaci byl převezen do Nemocnice Na Bulovce. Bylo informováno i příslušné sociální pracoviště,“ dodala.

Policistům se ještě během dne podařilo najít chlapcovu matku. Nebylo překvapením, že byla v takovém stavu, v němž by se jen těžko dokázala postarat o dítě.

Matka neschopná výslechu

„V dechu jsme jedenatřicetileté matce nalezeného chlapce naměřili tři promile alkoholu. Samozřejmě nebyla schopna výslechu, takže ji policisté převezli na záchytku. Případ budeme řešit, až bude v takovém stavu, aby mohla vypovídat.

Zatím neznáme přesné okolnosti případu, takže nelze předem říct, jaké obvinění, případně jaký trest ženě hrozí,“ sdělil Právu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám