Hlavní obsah

Zloděje naháněli auty i vrtulníkem, na útěku z Třebíče urazil 140 kilometrů

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba půldruhé hodiny a 140 kilometrů ujížděl policistům zloděj, který se v úterý ráno zmocnil nastartovaného vozu v Třebíči. Zlodějovu cestu monitoroval vrtulník a řešila ji policejní štafeta, sdělila v pátek jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděje honili auty i vrtulníkemVideo: Policie ČR

 
Článek

Krátce po šesté hodině ráno se na policii obrátil zoufalý majitel vozu Škoda Octavia. Automobil měl zaparkovaný před domem a nastartovaný, když se na moment vrátil zpět do domu. Než se vrátil, auto zmizelo.

Díky instalovanému systému GPS bylo možné sledovat směr pohybu a do věci se postupně zapojovaly místně příslušné policejní hlídky podle toho, jakým směrem zloděj ujížděl. Informaci dostali i policisté v Dolním Rakousku.

„Pachatel při ujíždění měnil směr jízdy. Jeho jízda skončila po půl osmé ráno v obci Prosiměřice. Auto nechal s nastartovaným motorem stát přímo v křižovatce a pokusil se ještě z místa utéct,“ popsala policejní mluvčí.

Třiadvacetiletý zloděj s trvalým pobytem na Slovensku je „známá firma“. Do křížku se zákonem se dostává opakovaně za majetkovou trestnou činnost, navíc nevlastní řidičské oprávnění.

Toto „dobrodružství“ ho může vyjít draho. Policisté předali případ státnímu zástupci s kvalifikacemi neoprávněné užívání cizí věci a také poškození cizí věci. Ve vězení může skončit až na dva roky. K tomu je třeba přičíst také zákaz činnosti, peněžitou pokutu a vyhoštění.

Reklama

Výběr článků

Načítám