Hlavní obsah

Pes zachránil mladíky před plameny, štěkotem je probudil

– Uherské Hradiště
Právo, Miloslav Hradil

Život dvěma mladým lidem ve věku 21 a 22 let zachránil v sobotu časně ráno dobrman ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Probudil svého pána štěkotem, když hořel rodinný dům, v němž mladíci spali. Oba tak vyvázli bez zranění.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár rodinný dům značně poničil.

Článek

Požár rodinného domu byl hasičům nahlášen v 4:13. „Jednotka po příjezdu zjistila, že se z podkroví valí dým a v přízemí je obchod se starožitnostmi. Zahájila proto hašení přetlakovým proudem. Půdní prostor byl však silně zakouřený a jednotka musela použít k odvětrání přetlakovou ventilaci,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička.

Při likvidaci požáru bylo podle něj zjištěno, že v objektu byly dvě osoby, mj. dvaadvacetiletý syn majitelky. „Toho na nebezpečí upozornil svým neodbytným štěkáním jeho pes. Nedošlo tak ke zranění osob,“ uvedl mluvčí.

Požár poškodil střechu rodinného domu a vnitřní vybavení. Sousední rodinné domy nebyly poškozeny. I tak vyšetřovatel hasičů stanovil způsobenou škodu předběžně na 1,5 miliónu korun. Uchráněné hodnoty jsou předběžně vyčísleny na dva milióny korun. „Na zjištění příčiny požáru zatím společně pracuje policie a hasiči,“ dodal Žemlička.

Reklama

Výběr článků

Načítám