Hlavní obsah

Dva bratři napadli muže tyčí, za surový útok dostali po pěti letech

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za těžké ublížení na zdraví dostali v pátek u Krajského soudu v Ústí nad Labem bratři Iván (35) a Josef (40) Bubnárové trest ve výši pět let vězení. Surově měli zmlátit na podzim roku 2011 na ústeckém sídlišti Mojžíř mimo jiné i železnou tyčí a částí dřevěného roštu postele dva muže.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Bratři Iván a Jozef Bubnárové u Krajského soudu v Ústí nad Labem.

Článek

Oběma původně hrozilo až 12 let, soud ale trest uložil na samé spodní hranici sazby. Přítomný rozsudku byl Iván, který se proti němu na místě odvolal.

Incident se stal 14. října 2011 po desáté hodině večer na parkovišti v ulici Jindřicha Plachty v Ústí nad Labem-Mojžíři. V době šluknovských protestů vyvolal v Ústí bouři nevole. Oba obžalovaní muži měli vytáhnout po hádce na poškozené kuchyňský nůž. Podle soudu ale slovní útok začal jeden z poškozených.

Později poškozené napadl zezadu Iván Bubnár 120centimetrovou železnou tyčí. Když byli oba poškození muži bezvládně na zemi, útočníci měli do nich stále surově kopat. „Každý laik ví, že údery kovovou tyčí a kopy i do horní poloviny těla mohou způsobit těžkou újmu na zdraví,“ uvedla předsedkyně senátu Jana Kurešová.

Zběsilý útok

Útok měl trvat zhruba 10 minut, ukončil ho až příjezd policie. Oba napadení skončili s řadou zhmožděnin, podlitin a tržných ran v nemocnici. Jeden měl i několik zlomenin a otřes mozku a téměř dva měsíce byl v pracovní neschopnosti.

Oba bratry poznala a identifikovala svědkyně. „Bylo to přehnaný, extrémní napadení. Když leželi bezvládně na zemi, pořád do nich šli,“ řekla svědkyně před soudem. Poškození vypověděli, že byli opilí a na vlastní útok si prý nepamatují.

Josef Bubnár ve své výpovědi uvedl, že byl s rodinou napaden dvěma muži s mačetami, tak jen do jednoho strčil a utekli. Jeho bratr Iván na místě prý vůbec nebyl. Josef, který je ve Velké Británii, si rozsudek nevyslechl, nedostal prý dovolenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám