Hlavní obsah

Na Slovensku zadrželi Čecha s metamfetaminem za milióny

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Na jihu Slovenska zadrželi 28letého Čecha, který ve svém automobilu převážel 1,5 kilogramu metamfetaminu v hodnotě 6,8 miliónu korun. Na akci se podíleli také čeští policisté.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Droga byla ukryta v zadních dveřích malého užitkového automobilu. „Látka pocházela z Česka. Byla vysoce kvalitní, její čistota byla vyšší než 80 procent,“ řekl v pátek na tiskové konferenci v Bratislavě šéf slovenské národní protidrogové jednotky Marián Geleta. Ze zadrženého množství drogy bylo možné připravit 22 tisíc jednorázových dávek.

V rámci mezinárodní akce zadrželi také objednavatele drogy 41letého Slováka Rudolfa B. ze města Sereď. Oba muži byli obviněni z drogových deliktů a slovenský soud je poslal do vazby. V případě uznání viny jim hrozí 15 až 20 let vězení.

Konference se zúčastnili i zástupci české policie v čele s ředitelem protidrogové centrály Jakubem Frydrychem, který doplnil, že v ČR bylo obviněno pět lidí, z nichž čtyři jsou již ve vazbě. Jedním z nich je občan Vietnamu, který kvalitní pervitin zabezpečoval.

Česká policie odhalila také několik tras, kterými se drogy vyvážely do zahraničí. „V minulosti jsme operovali v množství stovek gramů, dnes operujeme v desítkách kilogramů,“ uvedl Frydrych.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám