Hlavní obsah

Policie stále nemůže vyslechnout těžce zraněné po výbuchu ve Vítkově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Policie kvůli vážnému zdravotnímu stavu stále nemůže vyslechnout trojici lidí zraněných při sobotním výbuchu ve Vítkově na Opavsku. Jejich svědectví je důležité pro další vyšetřování, řekl v pondělí mluvčí opavské policie René Černohorský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Policisté a hasiči ve Vítkově stále vyšetřují okolnosti výbuchu.

Článek

Zdravotní stav obou mužů hospitalizovaných ve Fakultní nemocnici Ostrava i ženy, která leží v Městské nemocnici Ostrava, zůstává i nadále velmi vážný.

Čtveřice známých ve věku 26, 27, 34 a 36 let manipulovala v sobotu večer v garážích ve Vítkově s výbušným předmětem, který údajně našli v bývalém vojenském prostoru Libavá na Olomoucku. Policie dosud nezveřejnila, co přesně explozi způsobilo.

Zatím jeden mrtvý

Podle posledních informací se mohlo jednat o leteckou neřízenou raketu S5 ruské poválečné výroby. Při výbuchu zemřel čtyřiatřicetiletý muž, o jehož život záchranáři bojovali 45 minut.

Do ostravské fakultní nemocnice byl přepraven šestatřicetiletý muž, který přišel o ruku i nohu, a také sedmadvacetiletý muž, kterému exploze způsobila mnohočetná poranění – střepiny ho zranily na hrudníku, hlavě i končetinách.

„Nic zásadního se nezměnilo. Stav obou pacientů zůstává velmi vážný. Stále jsou udržováni v umělém spánku,“ uvedl v pondělí mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. Oba pacienti i nadále zůstávají v péči zdravotníků Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Velmi vážný zůstává i stav šestadvacetileté ženy, která je hospitalizována na ARO v městské nemocnici.

Ženu začnou probouzet

„Stav pacientky je stabilizovaný. V dopoledních hodinách se bude vyvádět z umělého spánku. Čekali jsme, zda se neobjeví nějaké sekundární komplikace jako infekce na plicích a podobně, ale žádné další komplikace se neobjevily. Nicméně její zranění dolních končetin je velmi vážné, stejně tak i celkový stav pacientky zůstává velmi vážný,“ sdělila mluvčí nemocnice Magda Otáhalová.

Policie případ šetří jako obecné ohrožení z nedbalosti. Prověřuje, kdo s výbušným předmětem manipuloval a proč. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám