Hlavní obsah

Nedokážu to vysvětlit, uvedl mladík, který chtěl znásilnit ženu a sám se přihlásil

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policii se přihlásil násilník, který se v pražských Kobylisích pokusil na začátku února znásilnit mladou ženu. Jeho známí ho upozornili na zveřejněné video a on se přihlásil na policejní služebně, kde se později přiznal.

Převoz zadrženého násilníka Video: Policie ČR

 
Článek

„Třiadvacetiletého mladíka měli kontaktovat jeho známí, kteří ho poznali a vyptávali se, zda je na záznamu skutečně on. Na to muž reagoval tím, že se sám dostavil na služebnu a policistům sdělil, že žádný ze zmíněných skutků nespáchal,“ uvedla k případu policejní mluvčí Hana Jeřábková.

Mladíka si pak převzali kriminalisté, kterým se po výslechu přiznal k útoku na ženu z 2. února. „Uvedl však, že původně vůbec neuvažoval o tom, že ji znásilní, a chtěl ji pouze požádat o cigaretu. To, z jakého důvodu ji nakonec napadl, však nedokázal vysvětlit,“ doplnila Jeřábková.

Detektivové se původně domnívali, že muž zaútočil na ženu i 20. ledna na Střížkově, to se ale nepotvrdilo. Mladý muž byl obviněn z trestného činu pokusu o znásilnění, za který mu hrozí až pět let za mřížemi. Bude se muset ještě podrobit odbornému znaleckému zkoumání v oboru psychiatrie, psychologie a sexuologie.

Násilník na ženu zaútočil na křižovatce ulic Na Šutce a Pod Přesypem. Zezadu ji strhnul na zem a pokusil se ji znásilnit. Přepadená se však bránila a hlasitě volala o pomoc, což muže odradilo a z místa činu utekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám