Hlavní obsah

V garážích na Černém Mostě úřadují zloději

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští policisté řeší dva případy vloupání do automobilů. K oběma krádežím došlo v garážích obchodního centra v Chlumecké ulici na Černém Mostě. Majitelé vozidel nechali věci viditelně položené na zadních sedačkách, uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Kamery zachytily podezřelé mužeVideo: Policie ČR

 
Článek

První případ byl nahlášen v listopadu minulého roku, kdy zloději poškodili okno u peugeotu a odcizili volně ležící věci na zadní sedačce automobilu.

Foto: Policie České republiky

První podezřelý muž z vykradení automobilu v garážích ve Chlumecké ulici na Černém mostě.

„Překvapený majitel nahlásil vloupání do svého auta, kde mu během nákupu odcizil neznámý muž ze zadní sedačky notebook s osobními dokumenty, mobilním telefonem, značkovou taškou a s pánským parfémem, ze zavazadlového prostoru pak zmizel tablet. Celkově tak na odcizených věcech způsobil škodu přes třicet tři tisíc korun a na poškození okna asi deset tisíc korun,” sdělila Rösslerová.

O tři dny později nalezli pracovníci dopravního podniku ve stanici metra Florenc tašku s osobními dokumenty a mobilním telefonem. Kontaktovali okradeného majitele a odcizené věci mu vrátili.

Foto: Policie České republiky

Druhý podezřelý muž z vykradení automobilu v garážích ve Chlumecké ulici na Černém mostě.

Podobný případ policisté zaznamenali 16. ledna krátce před půlnocí. Ve stejných garážích na Černém Mostě zloděj vykradl vozidlo značky Kia Cee’d. U zadních dveří vylomil páčidlem okno a ze zadního sedadla odcizil kufr s oblečením a notebookem. Podle Rösslerové je předpokládaná hodnota ukradených věcí 35 tisíc korun.

První muž je ve věku mezi 25 až 35 lety, je vysoký mezi 180 až 190 centimetry, střední postavy. „Má kudrnaté, blond vlasy a byl hladce oholený. Oblečený byl do modré bundy se šedivými rukávy (takzvaný typ bomber), hnědých kalhot s mírně ošoupanými nohavicemi v oblasti kolen, tmavě zeleného trika s černým obrazcem přes hrudník. Měl tmavý opasek se stříbrnou přezkou, na nohou černé sportovní tenisky se světlou podrážkou a na hlavě černou čepici s kšiltem,” řekla Rösslerová.

Druhý podezřelý je střední postavy a může mu být kolem pětatřiceti let. Na sobě měl černý kabát, černého kulicha, béžové kalhoty, černé boty a na zádech tmavý batoh.

Reklama

Výběr článků

Načítám