Hlavní obsah

Dealer zkasíroval zákazníka, na cestě domů ho z auta vytáhla zásahovka

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Několikaměsíční práci kriminalistů, kteří sledovali dvojici dealerů drog, ukončila zásahová jednotka v jedné z obcí ve středních Čechách. Po vydařeném obchodu s marihuanou na pumpě skončil překvapený dealer v poutech. Ve vazbě je i jeho přítelkyně.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásahovka vytáhla dealera na cestě domů z autaVideo: Policie ČR

 
Článek

Zamilovaný pár prodával v Praze především marihuanu, ale v sortimentu měli také extázi, hašiš a kokain. Dvaatřicetiletý muž se živil pouze prodejen drog, i když před známými tvrdil, že si vydělává půjčováním aut. S přítelkyní bydleli v domku za Prahou.

Zásahová jednotka si na ně počíhala 10. února. „Pachatel se sešel se svým zákazníkem na čerpací stanici, tam mu prodal marihuanu, zkasíroval hotovost a z místa schůzky odjížděl domů. Tam už ale nedojel, policisté ze zásahové jednotky ho zadrželi na cestě v autě. Chvíli poté si „došli“ i pro jeho třiadvacetiletou přítelkyni, která v tu dobu byla v jejich domě,“ informovala v pátek mluvčí policie Hana Jeřábková.

Amnestie zrušila předchozí trest

Domovní prohlídka odhalila 400 gramů marihuany a dalších drog. V přístavku u domu budovali pěstírnu s vybavením. Za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy jim hrozí až desetileté vězení. Čas dvojice tráví ve vazbě.

„Z policejních evidencí se pak kriminalisté dozvěděli, že muž byl v roce 2012 odsouzen pro stejnou trestnou činnost, a to na 12 měsíců podmíněně. Vztahovala se na něj však lednová amnestie v roce 2013, která trest zrušila,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám