Hlavní obsah

Dítě se popálilo olejem na 60 procentech těla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malé dítě se v neděli na Mladoboleslavsku popálilo horkým olejem. Záchranáři ho přepravili s popáleninami druhého stupně na 60 procentech povrchu těla do pražské vinohradské nemocnice. Podobný případ se stal v podvečer na Příbramsku, kde se dítě opařilo čajem, sdělila mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Vojtová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ z Mladoboleslavska byl hlášen před 13:00. Dítě bylo při příjezdu záchranářů při vědomí. Zdravotníci mu podali léky na tlumení bolesti a ošetřili popálená místa, vrtulník ho pak přepravil do nemocnice.

Kolem 17:00 se na Příbramsku jiné dítě opařilo čajem. "Utrpělo opařeniny druhého stupně na 20 procentech těla," uvedla mluvčí. Po ošetření bylo dítě z Příbramska také přepraveno vrtulníkem do vinohradské nemocnice.

U podobného případu středočeští záchranáři zasahovali také v sobotu nedaleko Kyšic na Kladensku, kde ošetřovali muže s popáleninami prvního až druhého stupně. Při zatápění nalil do kamen líh a plamen ho popálil v obličeji, na krku a na ruce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám