Hlavní obsah

Dostal 14 měsíců za jízdu bez řidičáku, k soudu drze přijel autem

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už nesčetněkrát načapali policisté Radka Michalíka ze Všerub na Domažlicku za volantem automobilu, aniž by měl řidičák. Naposledy kontrolovala 40letého muže za volantem Renaulta Clio policejní hlídka ve středu v Domažlicích. Ukázalo se, že je právě na cestě od soudu, kde dostal 14 měsíců vězení za opakované řízení bez řidičáku.

Foto: Novinky/Právo

Článek

„Zastavil až po krátké honičce městem. Zadrželi jsme ho a opět obvinili z maření výkonu úředního rozhodnutí. Státní zástupce na něj podal návrh na vzetí do vazby,“ uvedl domažlický policejní ředitel Lubomír Martinec s tím, že vozidlo mělo falešné espézetky.

Michalík nakonec skončil ve vězení. „Při rozhodování o vazbě jsme obviněnému muži doručili vyhotovený rozsudek mého kolegy z předchozího dne a on se vzdal práva na odvolání stejně jako státní zástupce. Takže jsem ho mohl poslat rovnou do výkonu trestu,“ řekl Právu soudce Milan Anderle.

Michalíkova drzost zaskočila i soudce Jana Švíglera, který nad ním ve středu vynesl verdikt. „Že přijel k soudu autem, mě skutečně překvapilo. Nečekal bych to od něho s ohledem na to, jak slušně a korektně se choval při jednání,“ reagoval Švígler.

Reklama

Výběr článků

Načítám