Hlavní obsah

Sněžný skútr na Klínovci zavalil řidiče, záchranáři mu už nedokázali pomoci

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

O život přišel v pátek večer osmatřicetiletý řidič sněžného skútru, který se s ním na svahu na Klínovci v Krušných horách převrátil a zavalil jej. „Tělo muže objevila kolem sedmé večer náhodná chodkyně,” uvedla mluvčí ústecké krajské policie Alena Bartošová. Přivolaná horská služba vyprostila muže už bez známek života.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Náčelník horské služby v Krušných horách Miroslav Güttner na skútru vyráží z Klínovce za zraněným lyžařem.

Článek

„Když jsme přijeli na místo, tak už nedýchal. Prováděli jsme resuscitační pokusy až do příjezdu záchranky, která v tom pokračovala,“ popisoval náčelník krušnohorské horské služby Miroslav Güttner.

„Oživovací pokusy byly marné,“ dodala policejní mluvčí. Skútr o hmotnosti přes tři sta kilogramů se na stráni Klínovce převrátil i s řidičem, který nepatřil údajně přímo k obsluze lyžařského areálu, ale k doprovodným provozům, na silnici mezi Loučnou a Božím Darem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Sanitka na Klínovci v Krušných horách nakládá jednoho ze zraněných lyžařů.

„Příčiny nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedla Bartošová s tím, že byla nařízena soudní pitva a skútr policie zajistila k přezkoumání jeho technického stavu. Případ šetří kriminálka v Kadani.

„Nikdy jsem se s ničím podobným nesetkal,“ komentoval tragédii Güttner. „Kdo jezdí pravidelně na skútru tak ví, že když se něco takového stane, tak má ze stroje vyskočit a nechat ho ujet třeba do lesa. Hrát si na hrdinu se nevyplácí, protože ve stráni má skútr tendenci jít hned do kotrmelců,“ uvedl náčelník horské služby. V tomto případě se podle něj skútr jenom převrátil na silnici.

„Kdyby nespadl skútr na vozovku, ale třeba do sněhu, tak to nemuselo takhle tragicky dopadnout,“ krčil rameny Güttner.

Reklama

Výběr článků

Načítám