Hlavní obsah

Autobus v Praze za jízdy vzplál a pohltily ho plameny, cestující stačili utéct

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve čtvrtek brzy ráno v Praze v Novodvorské ulici shořel autobus MHD. Cestovalo v něm téměř 50 lidí, nikomu se nic nestalo. Autobus celý shořel a dopravnímu podniku vznikla škoda asi 500 tisíc korun. Policisté příčinu požáru zkoumají, prověřují i variantu, že někdo vůz zapálil úmyslně.

Foto: HZS Praha

Hasiči plameny zlikvidovali během několika minut.

Článek

Hlášení o požáru autobusu na lince 197 policie přijala na tísňové lince 20 minut po půlnoci. "Řidič si ve zpětném zrcátku všiml plamenů, které šlehaly ze zadní vnitřní části autobusu a rychle se šířily," sdělila mluvčí policie Hana Jeřábková.

Foto: HZS Praha

Hasiči plameny zlikvidovali během několika minut

Řidič okamžitě zastavil a otevřel dveře vozu. "I díky jeho pohotové reakci se nakonec nikomu z téměř padesáti cestujících nic nestalo," poznamenala mluvčí. Policisté ulici uzavřeli.

Foto: HZS Praha

Hasiči plameny zlikvidovali během několika minut

Na místo dorazila čtyři družstva hasičů, i přes jejich zásah autobus téměř celý shořel. Kriminalisté nyní zjišťují, proč k požáru došlo. Pokud by se prokázalo, že ho někdo zapálil úmyslně, hrozilo by mu až osmileté vězení.

Foto: HZS Praha

Hasiči plameny zlikvidovali během několika minut

"Kriminalisté žádají všechny případné svědky, a to především cestující z autobusu číslo 197, kteří si například všimli podezřelého chování ostatních cestujících, aby kontaktovali tísňovou linku 158," uvedla Jeřábková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám