Hlavní obsah

Policie obvinila někdejší Rathovu mluvčí Maschekovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie obvinila někdejší mluvčí středočeského kraje z dob hejtmana Davida Ratha Berill Maschekovou kvůli webovým stránkám pro mládež tojecool.cz. Ty nechal kraj zřídit a provozovat, kvůli čemuž měla vzniknout škoda 1,5 miliónu korun. Odpovědná za web byla právě Mascheková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Berill Mascheková

Článek

Za webové stránky pro mladé kraj zaplatil téměř dva milióny korun. Později je zrušil. Podle kritiků byly předražené.

Stránky, které měly vyvolávat zájem mladých lidí o dění v regionu, připravila společnost Koch & Koch. V čele jejího představenstva stál Rathův právník Adam Černý. Vznik webu kritizovala opozice, zpracování také někteří odborníci. Nedlouho po zatčení Ratha kvůli jeho korupční aféře kraj stránky zrušil. Údajně nebyly příliš aktivní a nepřinášely dostatečné množství informací.

Foto: tojecool.cz

Portál tojecool.cz

Středočeský kraj v minulých dnech rozhodl, že se ke kauze připojí jako poškozený. Podle nich mu vznikla nebo mohla vzniknout škoda. "Ačkoli Středočeský kraj není v současné době schopen případnou škodu vyčíslit," dodala mluvčí.

Policie se případem zabývá pro podezření z porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám