Hlavní obsah

Srážka kamiónů zablokovala D5 ve směru na Prahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Dálnici D5 ve směru na Prahu v pondělí ráno uzavřela na 146. kilometru nehoda dvou nákladních vozů, která se stala těsně u hranic s Německem kolem 06:30. Uzavřen byl i hraniční přechod. Po zhruba čtyřech hodinách se podařilo částečně obnovit provoz, auta jezdila levým pruhem, kolem 11:00 byl provoz zcela obnoven. Kolony se netvořily, německá policie odkláněla dopravu přes starý hraniční přechod.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Srážka kamiónů zablokovala D5 ve směru na Prahu.

Článek

Podle policie jely dvě nákladní soupravy za sebou, přičemž řidič první z nich zřejmě dostal smyk a zablokoval jízdní pruhy, za ním jedoucí řidič nestihl zareagovat a do kamiónu narazil. Německá policie poté začala odklánět dopravu už ve Waidhausu.

Silničáři varují v případě dálnice D5 právě před úsekem v tachovském příhraničí, kde vozovka klouže, navíc v místě silně sněží. Kvůli vysoké hustotě srážek je snížená viditelnost. Směrem do ČR, tedy k Plzni, se situace zlepšuje, na dálnici leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření a v úseku blízko Plzně je silnice mokrá.

Jezděte s opatrností

Na ostatních hlavních tazích v regionu leží podle dispečera krajské zimní údržby Jiřího Slapničky rozbředlý sníh nebo jsou vozovky mokré. "Víc pozornosti je třeba věnovat silnici první třídy v horské oblasti, kde se přijíždí k Železné Rudě, je tam zhruba osmikilometrová část, jež se udržuje jen inertním posypem," uvedl.

Podobná situace je na silnicích nižších tříd, na solených úsecích je většinou rozbředlý sníh a na úsecích ošetřovaných drtí ujetá vrstva.

Nehoda kamiónu ráno komplikovala dopravu také v Čemínech na severním Plzeňsku, na silnici 2/180. "V serpentinách se tam vzpříčil kamión, úsek byl neprůjezdný," uvedl Slapnička.

Teplota v kraji se pohybuje kolem minus tří čtyř stupňů Celsia, během noci byly venku všechny sypače. Znovu vyjely ráno, na Tachovsku a Domažlicku začalo zase sněžit. V kraji připadlo od pěti do deseti centimetrů sněhu. "Naštěstí nefouká silný vítr," dodal Slapnička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám