Hlavní obsah

Při nehodě těžce zraněná žena zemřela ve vrtulníku

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Smrtí pětapadesátileté ženy skončil v pondělí odpoledne střet osobního automobilu Hyundai i30 Combi s nákladním vozem Scania. Při nehodě se zranily ještě další tři osoby.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

I přes snahu záchranářů zemřela 55letá žena

Článek

Kolize se udála po 16. hodině na Hlavní ulici ve Frýdku-Místku. „Padesátiletý řidič osobního automobilu jedoucí od Frýdku-Místku odbočoval doleva, kde se střetl s nákladním automobilem Scania,“ popsal frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Záchranáři ošetřili čtyři účastníky nehody. „Nejvážnější byl stav pětapadesátileté ženy, která zůstala zaklíněna uvnitř osobního vozidla. V průběhu vyprošťování byla posádkou zajištěna krčním límcem a lékař prováděl umělou plicní ventilaci. Záchranáři museli u postižené zahájit také nepřímou srdeční masáž, protože u ní došlo k selhání oběhu,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

I přes snahu záchranářů zemřela 55letá žena

Doplnil, že žena byla v kritickém stavu letecky transportována do Fakultní nemocnice Ostrava. V průběhu letu došlo k opětovnému selhání srdeční činnosti a pacientka svým poraněním následně podlehla.

Zranili se i další dva lidé 

Dalším zraněným byl třiapadesátiletý muž, po nehodě byl při vědomí a měl poranění v oblasti hrudníku. Toho záchranáři převezli na urgentní příjem fakultní nemocnice.

„Šestačtyřicetiletá žena a padesátiletý muž utrpěli lehká až středně těžká zranění, a to v oblasti hlavy, respektive břicha. Záchranáři je po ošetření předali do péče úrazové ambulance nemocnice ve Frýdku-Místku,“ doplnil Humpl.

Podle policejního mluvčího Starzyka nebyl u řidiče Scanie zjištěn alkohol. „Nyní zkoumáme a prověřujeme všechny okolnosti a příčiny této nešťastné události,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám