Hlavní obsah

Z ujíždění před policisty se stává národní sport, tentokrát řidič stihl utéci

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S agresivními řidiči, kteří odmítají zastavit na výzvu policie a ujíždějí před ní, se v posledním týdnu doslova roztrhl pytel – především v metropoli. Po sobotním incidentu zakončeném střelbou a dalším, úterním, kdy prchající mladík ve svém audi dokonce srazil chodce, museli pražští policisté nahánět tentokrát v noci na čtvrtek přes půlku města tříčlennou osádku superbu.

BEZ KOMENTÁŘE: Superb policii neujelVideo: Policie ČR

 
Článek

Po jeho nuceném zastavení dva členové posádky včetně řidiče stačili uprchnout, třetího policisté zadrželi. Právu to ve čtvrtek řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

„Přibližně v půl jedné ráno chtěli policisté pohotovostní motorizované jednotky zastavit k silniční kontrole osobní auto značky Škoda Superb, a to konkrétně v Práčské ulici. Řidič jako v obdobných jiných případech nereagoval na pokyny k zastavení, před policisty začal ujíždět, a to, dá se říci, přes půl Prahy,“ uvedl Hulan.

Stihli utéct 

Honička začala v Praze 10 a skončila v Praze 5 tím, že se superb dostal do úzkých v podchodu železniční tratě poblíž parku Na Vidouli. Podle informací Práva se v podjezdu vozidlo zaseklo a nemohlo odjet. Řidič a další osoba však ještě stačili utéci, a v rukou policistů tak skončil jen jeden spolujezdec.

Zda případ skončí obviněním jako ve dvou předchozích, zatím není jasné. V případě sobotního agresivního řidiče, který dokonce skončil po rychlé jízdě z Prahy do Plzně v nemocnici s průstřelem krku, kriminalisté přistoupili k zahájení stíhání ze tří deliktů.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní honička v PrazeVideo: Policie ČR

Viníka úterního incidentu obvinili hned z pěti trestných činů včetně těžkého ublížení na zdraví, které způsobil sraženému chodci. U obou policie žádá vazbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám