Hlavní obsah

Bránil svého pudla před útočícím psem, jeho majitel ho však napadl

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Se zlou se potázal muž (59), který ve čtvrtek po poledni bránil v Tyršově ulici v Přerově svého černého pudla, jehož napadl jiný volně pobíhající pes zatím nezjištěné rasy. On i jeho čtyřnohý „přítel“ se totiž poté stali terčem útoku dosud neznámého majitele útočícího psa. Oba pak dokonce museli vyhledat lékařské ošetření.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž venčil svého patnáctiletého pudla na vodítku. Jeho pejska však napadl jiný volně pobíhající pes. Majitel se snažil útoku zabránit, a tak útočícího psa odstrčil nohou. Na to zareagoval jeho majitel, který napadeného pudla odkopl do vzdálenosti několika metrů a poté devětapadesátiletého muže chytil jednou rukou pod krkem a druhou rukou, sevřenou v pěst, směřoval na jeho obličej. Nakonec ho vodítkem několikrát udeřil do zad. Z místa pak odešel,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Irena Urbánková.

Napadený pak podle ní vyhledal lékařské ošetření. Zraněn byl i pudl, který byl ošetřen na veterinární klinice. „Podle zprávy veterinárního lékaře má pejsek zhmožděnou končetinu. Její hojení si vyžádá delší dobu,“ dodala mluvčí s tím, že majiteli útočícího psa, po kterém policisté pátrají, hrozí za výtržnictví až dva roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám