Hlavní obsah

Zloději vylomili závoru a za sledování kamerami ujeli s kradenými motorkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S okázalou drzostí vystupovala zatím neznámá trojice mužů při krádeži dvou motorek z podzemních garáží v Praze-Smíchově. Nevadily jim kamery, bezpečnostní služba ani závora, kterou prostě vylomili. Při odjezdu se jim dokonce otevřel zavazadlový prostor dodávky.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie pátrá po zlodějích amatérechVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež se odehrála již na konci srpna – policie o ní informovala až nyní, protože vyčerpala všechny možnosti vypátrání pachatelů. Zloději řádili v podzemních garážích v ulici Bezděchova. Nejprve si prohlédli prostor garáží a chodeb a zjistili, kde se pohybuje bezpečnostní pracovník. Jeden z pachatelů se dokonce stihl i převléknout, aby tak zřejmě zmátl okolí.

Foto: Policie ČR

Jeden z podezřelých

„Po vyhodnocení situace se muži rozhodli, že oba motocykly naloží do zavazadlového prostoru bílé dodávky Peugeot Boxer, na které měli umístěny kradené registrační značky. Zajeli k parkovacím místům, kde motorky stály, a během pár vteřin už odjížděli i s lupem,“ informovala Novinky mluvčí policie Hana Jeřábková.

Foto: Policie ČR

Další z trojice podezřelých

Nedojeli však daleko, protože je zastavila závora na výjezdu z garáží. Poradili si s ní po svém. „Z dodávky vystoupil jeden z pachatelů a závoru ulomil,“ konstatovala Jeřábková a dodala: „Amatérismus pachatelů se projevil i při odjezdu z garáží – špatně zavřené zadní dveře dodávky se při výjezdu otevřely, a kamera tak mohla zaznamenat naložené motorky.“

Foto: Policie ČR

Třetí z pachatelů

Krádeží dvou motorek Yamaha způsobili majiteli škodu za 200 tisíc korun. V případě odsouzení jim hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po pachatelích. Informace o totožnosti a pohybu zlodějů přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám