Hlavní obsah

Neznámí zloději ukradli trezor i s prudkým jedem, jde jim o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

V ohrožení života se mohou nacházet zloději, kteří na Svitavsku odcizili trezor i s nebezpečným dusičnanem. Aby trezor od prodejny odvezli, odcizili také nákladní automobil, který již policie našla. Jedovatý dusičnan byl rozsypaný v zavazadlovém prostoru.

Foto: Policie ČR

Dekontaminace nákladního auta.

Článek

O případu, který se stal minulý týden, informovala Novinky mluvčí policie Anna Štegnerová.

„Z jedné prodejny na Svitavsku zmizel trezor s penězi, klíčky od vozu a nákladní automobil, který pachatelům posloužil pro převoz odcizené kořisti,“ uvedla mluvčí s tím, že auto policisté našli a v pátek dekontaminovali.

Foto: Policie ČR

Nalezený dusičnan

V nalezeném uzamčeném autě byl otevřený trezor, ve kterém chyběly peníze. Kromě toho v něm byla lahvička se symbolem lebky. Její obsah byl vysypaný v zavazadlovém prostoru, proto policisté přivolali pracovníky Institutu ochrany obyvatelstva, kteří ve speciálních oblecích provedli zajištění látky.

Foto: Policie ČR

Nalezený dusičnan

„Rozborem poté zjistili, že se jedná o dusičnan strychninu – vysoce toxickou látku, která může být smrtelná při vdechnutí, požití nebo absorpcí kůží. Dá se tedy předpokládat, že osoby, které manipulovaly s obsahem trezoru bez ochranných pomůcek, by se mohly nacházet v ohrožení života. Proto je nezbytné, aby co nejdříve vyhledaly odbornou lékařskou pomoc, pokud tak již neučinily,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám