Hlavní obsah

V Těrlicku shořela novostavba, škoda vyšplhala na čtyři milióny

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minimálně čtyřmiliónovou škodu napáchal v sobotu v podvečer požár na novostavbě rodinného domu v Hradišti, místní části Těrlicka na Karvinsku. Plameny hasilo 10 jednotek hasičů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Škoda byla vyčíslena na čtyři milióny.

Článek

Hořet v podkroví domu začalo kolem 18. hodiny. K likvidaci ohně vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Havířova a tři jednotky dobrovolných hasičů. „Hasiči na místě zjistili, že se jedná o rozsáhlejší požár novostavby rodinného domu, který byl již ze dvou třetin zasažen požárem, a to včetně střechy,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Marek Gašparín.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár domu v Těrlicku

K požáru byly podle něj postupně vyslány další tři jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Českém Těšíně, Karviné a Ostravě - Zábřehu a další tři jednotky dobrovolných hasičů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Škoda byla vyčíslena na čtyři milióny.

Nakonec oheň likvidovalo 10 požárních jednotek a 16 hasičských vozidel. „Hasiči dostali požár pod kontrolu až po dvou hodinách hašení a rozebírání konstrukcí. Škoda byla předběžně vyčíslena na 4 milióny korun, příčina požáru bude předmětem dalšího šetření. Při požáru naštěstí nedošlo k žádnému zranění nebo úmrtí,“ doplnil Gašparín.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči likvidovali požár asi dvě hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám