Hlavní obsah

Z taxíku po srážce vyšlehly plameny, jeden těžce zraněný

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní automobil taxislužby zachvátily v noci na sobotu plameny poté, co se střetl s nákladním autem na výjezdu z Kroměříže směrem na Hulín. V péči zdravotnické záchranné služby skončili tři zranění lidé.

Foto: HZS Zlínského kraje

Nákladní vůz nedal přednost taxíku, ten po střetu začal hořet.

Článek

„Na tísňovou linku hasičů byla nehodu ohlášena v 01:34. Oznamovatel uvedl, že došlo k nehodě osobního a nákladního automobilu, která se stala v křižovatce ulice Hulínská, na výjezdu z Kroměříže směrem na Hulín. Teprve po výjezdu přišlo upřesnění, že osobní auto začalo hořet. Vysoko šlehající plameny zachvátily celý vůz, požár bylo vidět už z dálky,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Foto: Policie ČR

Po nehodě v Kroměříži shořel taxík, čtyři lidé byli zraněni.

„Sedmatřicetiletý řidič nákladního automobilu mířil k dálničnímu přivaděči. Na hlavní silnici přehlédl auto jedoucí od Hulína do centra Kroměříže. Došlo ke střetu, při kterém byl náklaďák odhozen na svodidla a semafor,“ popsala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Čtyřčlenná posádka taxíku naštěstí stačila vůz opustit ještě předtím, než vyšlehly plameny. Třiašedesátiletý řidič taxíku, dvacetiletá žena a sedmadvacetiletý muž utrpěli lehká zranění Poslední člen posádky byl s těžkým zraněním odvezen do nemocnice. Řidič nákladního auta vyvázl bez zranění.

Foto: Policie ČR

Po nehodě v Kroměříži shořel taxík, čtyři lidé byli zraněni.

Hasičům se poté podařilo prudké plameny zkrotit, z vozu zbyl jen ohořelý vrak.

„Dopravní policisté u obou řidičů vyloučili požití alkoholu. Na vozidlech vznikla předběžná škoda 170 000 korun, na svodidle a semaforu pak 50 000 korun,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám