Hlavní obsah

Vydával se za agenta i elitního vojáka, z žen vylákal statisíce

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Seznamování se ženami, ze kterých pak vylákal statisícové částky, rozjel jako výdělečný byznys 40letý muž, který se vydával za agenta nebo elitního vojáka. Nevadilo mu ani, že byl za toto jednání již odsouzen. Tvrdil totiž, že peníze potřebuje na splacení starých dluhů. Policisté pátrají po dalších poškozených ženách, a žádají proto veřejnost o pomoc.

Čtyřicetiletý muž se vydával za vojáka, agenta nebo policistu.

Článek

Případem se kriminalisté začali zabývat na začátku září, kdy se na ně obrátila 31letá žena. S mužem se seznámila na diskotéce o minulých Vánocích a během roku z ní vylákal 100 tisíc korun. Když poškozená chtěla peníze zpět, přítel jí začal vyhrožovat, že ji zabije.

Nebyla ale jediná, protože zároveň udržoval vztah s další ženou, ze které rovněž vylákal 100 tisíc korun.

„O peníze měl ženy připravit proto, aby mohl odškodnit ženu podvedenou už v roce 2012. Za tento případ byl také odsouzen Obvodním soudem pro Prahu 10. Zbylé peníze používal pro svoji osobní potřebu, kriminalisté však prověřují i podezření žen na to, že jim odcizil například mobilní telefony nebo kolečkové brusle,“ informovala mluvčí policie Jana Rösslerová.

Vyšetřovatelé se domnívají, že by podvedených mohlo být víc. Proto je vyzývají, pokud se seznámily s mužem, který se mohl vydávat za agenta tajných služeb, vojáka sloužícího v Afghánistánu nebo za policistu ochranné služby chránící ústavní činitele, aby se ozvaly na linku 158.

Policisté muže podezřívají ze spáchání trestného činu podvodu a nebezpečného vyhrožování, za což mu vzhledem k jeho trestní minulosti a způsobené škodě hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám