Hlavní obsah

Muž, který prostřelil srdce kamarádovi, se oběsil v cele

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve valdické věznici spáchal sebevraždu čtyřicetiletý Stanislav Blahuš, který si tam odpykával 16letý trest za pokus vraždy. Zřejmě se oběsil v cele.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Valdická věznice

Článek

„Nic k tomu říkat nebudu. Je to v šetření,“ reagoval na dotaz Práva šéf věznice Jiří Mach. Mluvčí jičínské policie Hana Klečalová doplnila, že okolnosti případu vyšetřuje vězeňská služba sama. „Zatím nás nikdo nepožádal o součinnost,“ dodala Klečalová.

O smrti odsouzeného muže vyrozumělo vedení věznice Vrchní soud v Praze (VS). „Bylo to asi tři týdny poté, co jsme potvrdili rozsudek plzeňského krajského soudu,“ uvedl mluvčí VS v Praze Jan Fořt.

Přežil jen zázrakem

Blahuš loni v září kvůli penězům prostřelil srdce 38letému muži, který vražedný útok na silničním odpočívadle u Bochova na Karlovarsku zázrakem přežil.

Podle soudu řidič kamiónu Blahuš vytáhl pistoli a na svého kamaráda Petra, sedícího v autě, nejméně třikrát vystřelil se slovy, aby zapomněl na těch půl miliónu korun, které si pár dnů předtím od něho půjčil.

Jedna kulka přitom proletěla srdeční dutinou. Zraněný muž se dostal na operační sál až po sedmi hodinách, přesto se ho lékařům podařilo zachránit. „Byli jsme se Standou přátelé a nikdy jsme mezi sebou neměli žádný spor. Když na mě zaútočil, byl to pro mě hrozný šok. Nezmohl jsem se vůbec na žádnou obranu,“ řekl tehdy u soudu postřelený muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám