Hlavní obsah

U přehrady Šance se převrátila nákladní tatra do potoka

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek
Aktualizováno

U vážné nehody nákladního auta, které skončilo v potoce, zasahují v úterý ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku dvě jednotky hasičů. Snaží se zabránit úniku pohonných hmot. Ke kontaminaci přehrady Šance naštěstí nedošlo, zásah bude pokračovat několik hodin.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Havárie tatry u Šance

Článek

Nehoda se stala krátce před polednem. „Nákladní tatrovka při převozu hlíny skončila na boku pod silničním mostkem ve zhruba pět metrů širokém potoce. Podle hasičů i pracovníků Povodí Odry, kteří s nimi spolupracují, nehrozila kontaminace přehradní nádrže Šance, vzdálené asi dva kilometry,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Hasiči okamžitě položili na hladinu dvě řady sorpčních hadů vzdálené od sebe deset metrů a hladinu posypali sorbentem.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Havárie tatry u Šance

„Současně utěsnili tmelem všechna možná místa úniku na nákladní tatře,“ řekl mluvčí s tím, že z palivové nádrže vyčerpali celou zásobu nafty.

„Největším oříškem pro zasahující hasiče bude vyproštění tatrovky z hloubky zhruba čtyř metrů, protože na úzké silnici je problém bezpečně ustavit těžkou techniku k vytažení. Na místo nehody vyjel z Ostravy vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon i s pojízdnou dílnou, tedy třetí jednotka hasičů,“ dodal odpoledne Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám