Hlavní obsah

Na dělníka v lese spadl strom, hasiči k němu museli pěšky

Právo, Ludmila Žlábková

Profesionální hasiči z Tanvaldu a jejich dobrovolní kolegové z Desné na Jablonecku v pondělí dopoledne zachraňovali muže, kterého v části obce Desná v lese poranil padající strom. Dělníci tam ořezávali větve a jedna z nich dopadla přímo na hlavu muže.

Foto: HZS Libereckého kraje

Záchrana zraněného dělníka u Desné na Jablonecku

Článek

„Informaci hasiči dostali minutu před devátou hodinou na tísňovou linku 112. Přímo k místu události nevedla zpevněná cesta, a proto hasiči museli cisternu odstavit a pokračovat zhruba 300 metrů lesním terénem,“ uvedla mluvčí hasičského záchranného sboru Zdenka Štrauchová.

Když dorazili, muž ležel vedle stromu a byl při vědomí, proto ho záchranáři přetočili do stabilizované polohy, nasadili mu krční límec, ošetřili tržnou ránu na hlavě a přikryli ho termofólií. „Poté, co na pomoc přispěchali i zdravotníci, byl muž uložen do vakuové matrace a hasiči ho na nosítkách transportovali do sanitního vozu,“ dodala Štrauchová.

Jak doplnila mluvčí záchranky Lenka Markovičová, zraněný byl následně letecky transportován na traumatologii do liberecké nemocnice s podezřením na vážné poranění hlavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám