Hlavní obsah

Opilá žena řvala na policisty, že chce do protialkoholní léčebny

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Ojedinělý případ, kdy si totálně opilá žena vynucovala odvoz do protialkoholní léčebny, řešili v noci na středu policisté ve Vsetíně. Nakonec to dopadlo podle rčení: Kdo chce kam, pomozme mu tam.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Článek

„Policejní hlídka vyjela do ulic po půlnoci po telefonátu na tísňovou linku. Již podle hlasu zřejmě opilá žena se v telefonu domáhala odvozu do protialkoholní léčebny v Kroměříži, kde se prý chce léčit. Policisté našli podnapilou devětadvacetiletou ženu sedět na schodech jedné prodejny. Rušila noční klid, už z dálky na hlídku vykřikovala nesrozumitelné výrazy a velmi vulgárně policistům nadávala,“ popsala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Na místo přijela i rychlá záchranná služba. Lékař zjistil, že je žena po zdravotní stránce v pořádku, je jen silně opilá, a doporučil převoz do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. „Ještě před převozem do Kroměříže se žena podrobila dechové zkoušce, při které jsme jí naměřili 2,41 promile. Vulgarita a agresivita opilé ženy vůči policistům se stupňovala, proto jí museli nasadit pouta,“ řekla mluvčí.

Žena ze Vsetína tak bude muset zaplatit nejenom několikatisícovou částku za pobyt na záchytce, ale i pokutu za přestupky proti občanskému soužití a veřejnému pořádku, která může být do výše 20 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám