Hlavní obsah

Zátah na growshopy: 45 obviněných, 32 podezřelých a 16 pěstíren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie v souvislosti se zátahy na growshopy, kde lze koupit i potřeby pro pěstování marihuany, od minulého pondělí v celém Česku obvinila 45 lidí ze šíření toxikomanie a dalších 32 lidí z tohoto trestného činu podezírá. Do úterka policisté zkontrolovali téměř stovku objektů, v nichž zajistili nejen zboží, ale i 16 pěstíren konopí.

Foto: Policie ČR

Policisté v pěstírně objevili množství rostlin.

Článek

Počet obviněných a podezřelých ale nemusí být konečný, policie v kontrolách zmíněných obchodů bude totiž pokračovat i v následujících dnech a týdnech. Mezi dosud zkontrolovanými objekty byly bytové i nebytové prostory.

"Kromě zajištěného zboží, které bude podrobováno odborným expertizám, kriminalisté zajistili při domovních prohlídkách i 16 pěstíren různého rozsahu. Zde zajistili různě vzrostlé rostliny a více než 11 kilogramů sušiny konopí," uvedla mluvčí policejního prezidia Ivana Ježková.

Podle dřívějších informací kriminalisté zabavovali například věci potřebné k pěstování konopí a některé obchody i zavřeli.

Policie zahájila akci proti growshopům počátkem minulého týdne na základě paragrafu o šíření toxikomanie a loňského výroku Nejvyššího soudu, kdy byli k podmíněnému trestu za šíření toxikomanie odsouzeni majitelé jednoho květinářství. Zásah zdůvodnila i tím, že v Česku od roku 2007 přibývá tzv. vnitřních pěstíren konopí a spolu s tím i kamenných a internetových obchodů, které nabízejí potřebné technologie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám